11 Tips För Att Anställa Kvalitetsflyttare

11 tips för att anställa kvalitetsflyttare

Med miljontals flytt ningar varje år i Stockholm är det ett mindre mirakel att de flesta av dem går smidigt, utan några som helst problem. Att anställa kvalitets flytt är naturligtvis ett måste.

Men även med så många smidiga rörelser förekommer bedrägerier eller fula metoder. Det ligger i ditt intresse att få information om varje steg i processen.

Här är 11 sätt att anställa rätt team för din flytt:

Flytta lager

En välrenommerad flyttfirma kommer att inventera alla dina tillhörigheter och avgöra omfattningen och vikten av din flytt antingen personligen eller genom en virtuell undersökning. Uppskattaren bör vara noggrann och kontrollera alla dina förvaringsplatser som skåp, lådor, garage och bokhyllor. En stor del av transportörens pris baseras på vikten av dina saker och det utrymme dina varor tar upp i lastbilen. Se till att du förstår denna uppskattning och att den är så korrekt som möjligt.

Få en grundlig genomgång

En estimerare som utför en snabb genomgång utan att notera vad du planerar att flytt kommer att vara utanför märket. En bra estimerare kommer att ställa frågor om vad du planerar att ta från ditt nuvarande hus till ditt nästa hem. Så var säker på att du är beredd att berätta för skattaren vilka föremål du inte vill ha på lastbilen – föremålen du planerar att ge bort, donera till en välgörenhetsorganisation, sälja på en gårdsrea eller lämna kvar till de nya ägarna.

Betala inte en stor deposition

Ansedda flytt are kräver inte kontanter eller en stor insättning innan de flyttar. Du ska endast betala vid leverans. Om du betalar i förskott har du ingen kontroll över när du får se dina tillhörigheter igen. När du betalar, använd ett kreditkort för att skydda dig från eventuella bedrägliga aktiviteter.

Undvik flyttfirmor med namnbyte

Vissa företag undviker att bli bedömda av Better Business Bureau genom att göra affärer under en mängd olika namn. Se till att företaget har en lokal adress och information om licensiering och försäkring. Deras anställda bör svara i telefonen med företagets fullständiga namn. Ta reda på om det finns några andra namn som företaget “gör affärer som”, samt deras statliga och federala licensnummer. Sök på nätet för att se om det finns klagomål på företaget. För att få reda på mer om företagets historia, ring kundklagomålshotline på Federal Motor Carrier Safety Administration, .

Få referenser på flyttare

Om dina vänner och familj inte har rekommendationer, skaffa en lista över tillförlitliga flytt are från föreningar som American Moving and Storage Association och statliga sammanslutningar av flytt are. Fråga alla flytt are du pratar med om referenser. Berätta för dem att du vill ha en lista över tre kunder från ditt område som har flyttat under de senaste tre månaderna. Ring dessa kunder och ställ direkta frågor om deras upplevelser.

Undvik packningskostnader

Om du packar dina ägodelar själv är flytttagaren i allmänhet inte ansvarig för skador på dem. Men om du låter din flyttfirma göra packningen kan du betala höga priser för lådor och packmaterial, för att inte tala om tid och arbete. Om du bestämmer dig för att låta flyttarna packa, fråga om packarnas erfarenhet. De flesta packare är försiktiga, men du vill undvika chansen att få någon som slänger vad de kan i en låda och sedan förseglar den utan hänsyn till brott.

Se upp för extra avgifter

Bor du i ett tvåvåningshus eller ska du flytta in i ett? Flytta till eller från en lägenhet på 10:e våningen? Om så är fallet kommer du sannolikt att debiteras extra för att flyttarna måste gå i trappor och hissar. Har du en smal gata som inte passar en flyttbil? Räkna med en tilläggsavgift för överföring av dina tillhörigheter till en mindre lastbil för leverans. Se till att fråga din flyttar om eventuella ytterligare avgifter som kan tillkomma din situation.

Undvik ett tomt flyttkontrakt

Skriv aldrig på ett blankokontrakt. Få absolut allt skriftligt. Flyttarens uppskattning och eventuella extra avgifter bör anges, såväl som dina hämtnings- och leveransdatum. Läs ditt kontrakt och se till att alla dina tillhörigheter är listade. Om din bärbara dator inte är märkt på inventeringsformuläret du undertecknar innan föraren åker, kan du inte förvänta dig att den ligger i lådan när han kommer. Du kan inte ansöka om något som inte finns på inventarielistan.

Acceptera inte den “garanterade” offerten

Det finns tre typer av flyttkontrakt:

 

En icke-bindande uppskattning på ditt kontrakt innebär att företaget inte kan kräva betalning mer än 10 % över den ursprungliga uppskattningen. Eventuella överskott måste betalas inom 30 dagar efter leverans.

En icke-bindande att överskrida uppskattningen på ditt kontrakt säkerställer att du inte kommer att behöva betala för eventuella överskridanden av den ursprungliga uppskattningen. Uppskattningen är det högsta du kommer att behöva betala för alla tjänster som tillhandahålls.

En bindande uppskattning av ditt kontrakt är tänkt att vara ett garanterat pris för flytten och alla tillägg och tjänster. Om du begär ytterligare tjänster (som uppackning) måste eventuella extra avgifter betalas inom 30 dagar efter leverans.

Rapportera eventuella problem

Du har nio månader på dig att anmäla eventuella problem till flyttfirman och lämna in ett försäkringskrav. Så om du öppnar lådor ett år senare och hittar glassplitter har du ingen tur. På flyttdagen, försök att öppna varje låda och sålla igenom den för att se efter skador. Notera eventuella problem på flyttarens kopia av fraktsedeln innan du undertecknar den.

Din flyttfirma har 30 dagar på sig att bekräfta mottagandet av ditt krav. Inom 120 dagar efter att han mottagit det måste han avslå ditt krav eller ge ett erbjudande om att betala.

Flyttförsäkring och värderingsskydd

Alla flyttfirmor är skyldiga att ta ansvar för värdet av de varor de transporterar. Det finns dock två olika ansvarsnivåer. Du måste vara medveten om de avgifter som gäller och mängden skydd som tillhandahålls av varje nivå.

Fullständigt (ersättnings) värdeskydd:

Detta är den mest omfattande planen som finns tillgänglig för att skydda dina varor. Såvida du inte väljer den alternativa ansvarsnivån som beskrivs nedan, kommer din försändelse att transporteras under din flyttfirmas fulla (ersättnings-) värdeskyddsnivå av ansvar. Med den här planen, närhelst en artikel försvinner, förstörs eller skadas medan den är i din flyttfirmas förvar, har den som flyttar möjligheten att antingen:

Reparera artikeln i den utsträckning som krävs för att återställa den till samma skick som när den togs emot av din flytttagare, eller betala dig för kostnaden för reparationer.

Byt ut artikeln med en artikel av liknande slag och kvalitet, eller betala dig för kostnaden för utbyte.

Enligt detta alternativ tillåts flyttare att begränsa sitt ansvar för förlust eller skada på artiklar av extraordinärt värde, såvida du inte specifikt listar dessa artiklar på fraktdokumenten. En vara av extraordinärt värde är alla föremål vars värde överstiger 100 USD per pund (till exempel smycken, silver, porslin, pälsar, antikviteter, mattor och elektronik). Be din flyttfirma om en fullständig förklaring av denna begränsning innan du flyttar. Det är ditt ansvar att studera denna bestämmelse noggrant och göra den nödvändiga förklaringen.

Alternativ ansvarsnivå:

Detta kostnadsfria alternativ är det mest ekonomiska skyddet som finns, men det ger bara minimalt skydd. Enligt det här alternativet tar den som flyttar ansvar för högst 60 cent per pund per artikel. Skadeanspråk regleras baserat på artikelns vikt i pund multiplicerat med 60 cent. Till exempel, om en 10-pund stereokomponent värd 1 000 $ gick förlorad eller förstördes, skulle den som flyttar vara ansvarig för högst 6 $ (10 pounds x 60 cent). Det tillkommer ingen extra kostnad för detta minimala skydd, men du måste underteckna ett specifikt uttalande på konossementet för att acceptera det. Om du inte väljer denna alternativa ansvarsnivå kommer din försändelse att transporteras med full (ersättnings)värde och du kommer att bedömas tillämplig värderingsavgift.

Exit mobile version